
راهکارهای اجرایی مدیریت ریسک بامشارکت کشاورزان بررسی شد
صندوق بیمه کشاورزی همه ساله و در طول سال زراعی با برگزاری نشست های متعدد با مجریان و سیاستگذاران بخش کشاورزی در نظر دارد، با ارائه هم فکری و هم افزایی، خدمات متنوع و شایسته ای به جامعه کشاورزی و کشاورزان شریف ارائه نماید.
به گزارش روابط عمومی و بین الملل صندوق بیمه کشاورزی، بعـدازظهر امروز، نخستین روز از تابستان سال 1400 خورشیدی، مقارن با سالروز خجسته میلاد هشتمین اختر تابناک امامت و ولایت، حضرت علی بن موسی الرضا (ع)، صندوق بیمه کشاورزی میزبان مدیران بخش کشاورزی استان لرستان، بود.
در این بازدید که با حضور محمدابراهیم حسن نژاد قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی، اعضاء هیأت مدیره، حسنی مقدم رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان، جهانی میر مدیر شعب بانک کشاورزی در استان لرستان و جمعی از مدیران ارشد ستادی و استانی صندوق بیمه کشاورزی، انجام شد، نحوه اجرای برخط بیمه گری، سنجش از راه دور، پایش و ارزیابی خسارت و بسیاری از مزایای استقرار سامانه جامع بیمه کشاورزی تشریح شد.
پیش از بازدید از سامانه برخط بیمه کشاورزی، رفیعی معاون خدمات بیمه کشاورزی استان لرستان طی گزارشی از عملکرد بیمه کشاورزی در استان به خسارت های خشکسالی مزارع دیم استان لرستان در سال زراعی 1400 – 1399 اشاره نمود.
سپس حسنی مقدم که به همراه شماری از معاونین خود در این نشست حضور داشت از شرایط پیچیده تولید و خسارات ناشی از تغییر اقلیم سخن گفت و خشکسالی در منطقه را طی 50 سال گذشته بی سابقه برشمرد.
در ادامه قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی با اشاره به ریسک بالای تولید در بخش کشاورزی و افزایش همه ساله میزان ضریب خطرِ تولید در مزارع دیم، حمایت های گسترده دولت را در پرداخت حق بیمه سهم دولت، بسیار مؤثـر و ضروری دانست.
حسن نژاد همچنین افزود: حذف ریسک های جزئی و ناچیز با مدیریت کشاورزان، امکان حمایت مطلوب به ویژه در شرایط فاجعه بار را از جامعه کشاورزی، فراهم می نماید.
پرداخت های غرامت ناشی از خسارت های جزئی و اندک که قابل مدیریت ازسوی کشاورزان است، هر ساله موجب افزایش ریسک و ضریب خطر می گردد و در نتیجه سبب میشود، مطلوبیت حق بیمه کاهش یابد، لذا با حذف ریسک های محدود میتوان در سالهای فاجعهبار غرامت متناسب با خسارت حادث شده را پرداخت کرد.
در ادامه این نشست و در بازدید از سامانه جامع بیمه کشاورزی، قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی در سخنانی با تشریح آخرین وضعیت اجرای عملیات بیمه کشاورزی در کشور، گزارش مبسوطی از استقرار سامانه جامع بیمه کشاورزی CS و اتاق مانیتورینگ و نیز کارکردها و مزیت های انحصاری آن از زوایای مختلف به ویژه سرعت عمل این سامانه در بررسی و پرداخت غرامت به بیمه گذاران در کشور، به جلسه ارائه نمود.
گفتنی است کشور پهناور ایران همواره متأثر از پدیده تغییر اقلیم و نوسانات دمایی است که تأثیر مستقیمی بر شیوه کشاورزی و درآمد کشاورزان دارد. در این میان سازوکار بیمه کشاورزی یکی از قابل اتکاترین، ابزارهای حمایتی در زمینه مدیریت ریسک های مالی این بخش است که با مشارکت کشاورزان میتواند، خدمتی اثرگذار در استمرار تولید ایرانی و تحکیم پایه های امنیت غذایی کشور داشته باشد.
ارسال نظر جدید